Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 18. marraskuuta 2010

Maa-artisokkakeitto


















G L

750 g maa-artisokkaa
1 peruna
pala purjoa
5 dl kasvislientä
1 dl luomukermaa tai soijakermaa
1 keltuainen
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Maustamiseen:
2 rkl valkoviiniä tai madeiraa
  1. Kuori artisokat ja peruna. Halkaise ja huuhdo purjo. Paloittele kasvikset. Keitä ne vedessä pehmeiksi.
  2. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoo kasvisliemi, kiehauta seos ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta kattila liedeltä. Sekoita kermaa keltuainen hyvin vatkaten ja kaada seos ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Tarjoa välittömästi. 
  4. Voit maustaa valmiin keiton tilkalla valkoviiniä tai madeiraa. Keiton sekaan tai annosten koristeeksi voi laittaa soseutuksesta säästettyjä artisokan paloja tai esimerksiksi parsaa.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Maria Kuusiluoma, näyttelijä
Kuvaaja: Liisa Valonen