Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 27. elokuuta 2010

TofuBrowniet



















G L V

150 g margariinia
100 g reilun kaupan tummaa suklaata (70%)
1½ dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja tai 2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl reilun kaupan kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
1 pkt Soyan pehmeää tofua tai 2 luomukananmunaa
3 dl reilun kaupan sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl reilun kaupan cashew-pähkinöitä
  1. Säädä uuni 180 asteeseen. 
  2. Sulata suklaa margariinin kanssa vesihauteessa.
  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Pieni pähkinät.
  4. Vatkaa tofu/kananmunat ja sokerit keskenään.
  5. Vatkaa sulanut suklaa-margariiniseos.
  6. Lisää jauhot ja pienityt pähkinät. Sekoita kevyesti, mutta älä vatkaa. 
  7. Voitele ja korppujauhota tai sokeroi leveä uunivuoka.
  8. Kaada taikina vuokaan. Paista 25 minuuttia.