Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 22. marraskuuta 2011

Papupata juustokuorrutteella

Tähän ihanaan pataan kannattaa hyödyttää edellisen aterian tähteet. Ja toimii!













G L
1 parsakaali
1 makea sipuli
4 dl keitettyä riisiä, quinoaa tai perunamuusia
1 tlk luomutomaattimurskaa
+ ½-1 dl höyrytysnestettä tai vettä
3 luomuvalkosipulinkynttä
1 rkl garam masala-mausteseosta
1 tl yrttisuolaa
1 tlk säilykepapuja (esim. ruskeat pavut)
3 dl edelliseltä aterialta jäänyttä lihaa, kanaa tai tofua
2 dl juustoraastetta (esim. Emmental)
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Paloittele parsakaali ja silppua sipuli. Höyrytä ne pehmeiksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan. Lisää maltillisesti tomaattomurskan kanssa nestettä - sitä voi lisätä tarvittaessa lisää, mutta liiallinen nesteen käyttö pidentää kypsennysaikaa. 
  4. Ripottele juustoraaste ruoan päälle.
  5. Paista uunissa 20-25 minuuttia.