Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 10. toukokuuta 2010

Maidoton ja kananmunaton makaronilaatikko


















G L V

5 dl täysjyvämakaronia tai gluteenitonta pastaa
vettä 
1 tl suolaa


3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa (kts.vegaanivinkki alempaa)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl yrttisuolaa
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
8 dl soijamaitoa


Lisäksi: Margariinia vuoan voiteluun
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. 
  4. Paista jauheliha ja sipulisilppu rypsiöljyssä paistinpannussa. Lisää mausteet lopuksi. 
  5. Voitele uunivuoka. 
  6. Kaada makaronit ja jauheliha vuokaan. 
  7. Sekoita soijamaito joukkoon. 
  8. Paista uunissa 1 tunti.
VEGAANIVINKKI: Korvaa jauheliha soijarouheella: 2 dl soijarouhetta, 4 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio. Kiehauta ja valuta siivilässä ennen paistinpannuun lisäämistä.