G L
Pohja:
1 iso luomukananmuna
6 rkl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2-3 normaalikokoista banaania
Kinuskikastike:
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl tummaa siirappia
3 dl vispikermaa
- Vaahdota kananmuna ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe erillisessä astiassa ja sulata voi. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sulatettua voita.
- Levitä taikina tasaisesti hyvin voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halkaisija 26 cm).
- Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on vaaleanruskea. Kokeile pohjaa tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
- Keitä kinuskikastike sillä aikaa, kun pohja jäähtyy. Sekoita kattilassa sokerit, tumma siirappi ja vispikerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Kinuskikastikkeen kiehuttua vähän aikaa käytä siitä osa kakkupohjan kostuttamiseen. Kostuta myös reunat. Keitä kastiketta vielä noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä, jotta se saostuu.
- Pistele haarukalla pieniä reikiä kakkupohjaan, jotta kastike imeytyisi paremmin. Viipaloi banaanit kakun päälle.
- Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja levitä se sitten tasaisesti banaanien sekä kakun reunojen päälle. Reunat voi myös jättää paljaaksi.
Reseptin alkuperä: Kia ja Kim Herold sekä isoäiti Anita
Kuvaaja: Liisa Valonen