Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kian ja Kimin Anita-mummin banaanikakku


 
















G L
 
Pohja: 
1 iso luomukananmuna
6 rkl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta 

Täyte:
2-3 normaalikokoista banaania

Kinuskikastike:
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl tummaa siirappia
3 dl vispikermaa
  1. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe erillisessä astiassa ja sulata voi. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sulatettua voita.
  2. Levitä taikina tasaisesti hyvin voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halkaisija 26 cm).
  3. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on vaaleanruskea. Kokeile pohjaa tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
  4. Keitä kinuskikastike sillä aikaa, kun pohja jäähtyy. Sekoita kattilassa sokerit, tumma siirappi ja vispikerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
  5. Kinuskikastikkeen kiehuttua vähän aikaa käytä siitä osa kakkupohjan kostuttamiseen. Kostuta myös reunat. Keitä kastiketta vielä noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä, jotta se saostuu.
  6. Pistele haarukalla pieniä reikiä kakkupohjaan, jotta kastike imeytyisi paremmin. Viipaloi banaanit kakun päälle. 
  7. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja levitä se sitten tasaisesti banaanien sekä kakun reunojen päälle. Reunat voi myös jättää paljaaksi.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Kia ja Kim Herold sekä isoäiti Anita
Kuvaaja: Liisa Valonen