Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 7. toukokuuta 2010

Riisiruokavuoka


















Sarjassamme "kierrätysruokaa" tänään riisiruokavuoka, jonka opin tekemään Tanskassa eräältä kokilta, jonka ravintolassa ei heitetty koskaan mitään pois. Edellisen päivän keitetyt riisit ja lisäkkeet kipataan uunipataan ja juustokastike päälle. 

















G L V

1 palsternakka
4 porkkanaa
1 parsakaali
5 dl vettä
1 tl hienoa merisuolaa
4 dl keitettyä täysjyväriisiä


Juustokastike:
25 g margariinia
3 rkl riisi- tai vehnäjauhoja
3 dl kasvisten höyrytyslientä
2 dl luomu- tai soijakermaa
5 dl emmental- tai soijajuustoraastetta
 
 
Jos edellisen aterian riisejä ja kasviksia ei ole, toimi näin:
  1. Pese ja keitä riisi.
  2. Kun riisi kiehuu, paloittele ja höyrytä vihannekset suolalla maustetussa vedessä. Säästä höyrytysvesi.
  3. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  4. Valmista juustokastike: Sulata margariini kattilaan ja lisää jauhot vispilällä margariinisulaan. 
  5. Lisää keitinliemi vähitellen koko ajan sekoittaen. 
  6. Lisää kerma. HUOM! Jos käytät tavallista kermaa, käytä vähemmän keitinlientä, sillä soijakerma vetää kastikkeen kokoon, kun taas tavallinen kerma saattaa jättää sen liian juoksevaksi. Lisää lopuksi juustoraaste. 
  7. Valuta riisi. 
  8. Sekoita riisi, vihannekset ja juustokastike laakeaan uunivuokaan. 
  9. Paista uunissa 30 minuuttia. 
  10. Tarjoile soijakastikkeen kera.