KESÄKURPITSA-RUUSUKAALIGRATIINI
G L
300g ruusukaalia
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
vajaa ½ dl rypsiöljyä
1 prk (500g) tomaattimurskaa
1 dl raastettua parmesaania
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku tuoretta sitruunamelissaa
kuorrutukseen parmesaania
1) Säädä uuni 225 asteeseen.
2) Puhdista ja tarvittaessa halkaise ruusukaalit.
3) Paloittele kesäkurpitsa.
4) Höyrytä ruusukaalit pehmeiksi tai käytä pakastettuja ruusukaaleja.
5) Valmista tomaattikastike: Silppua sipulit ja kuullota rypsiöljyssä. Lisää kesäkurpitsakuutiot. Kuullota hetki ja lisää sen jälkeen tomaattimurska, parmesaani ja mausteet.
6) Lorauta uunivuokaan öljyä ja kaada ruusukaalit vuokaan. Kaada kastike päälle.
7) Ripottele parmesaania päälle ja paista uunissa 15 minuuttia.