Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 10. toukokuuta 2011

Suklaafondat


Tarjoa leivos lämpimänä suoraan uunista tai lämmitettynä, jolloin leivoksen sisus on sulaa suklaata. Tarjoa lisänä vadelmia ja kaurakermavaahtoa.

 
Taikina:

50 g margariinia
100 g tummaa suklaata
2 dl soijamaitoa
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl tomusokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Suklaasydän-täyte:

0,5 dl kaurakermaa
75 g tummaa suklaata

Tee ensin täyte: Kuumenna kattilassa kaurakerma. Paloittele suklaa kerman joukkoon, ota kattila pois levyltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä. Täytteen olisi hyvä olla vähän kiinteytynyt leivoksia täytettäessä.

Tee seuraavaksi taikina: Sulata margariini kattilassa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää maito ja kahvi ja sekoita. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Laita leivosvuoat valmiiksi: Silikonisille vuoille ei tarvitse tehdä mitään. Jos käytät metallista muffinipeltiä, laita koloihin joko paperivuoat tai silikoniset vuoat tai voitele kolot. Nosta taikinaa kuhunkin koloon ensin ruokalusikallisen verran, sitten reilu teelusikallinen täytettä ja jaa sitten loput taikinat täytteen päälle. Paista 200 asteessa vesihauteessa: Laita muffinipelti syvälle uunipellille ja kaada uunipellille vettä. Paista leivoksia noin 20 minuuttia.