Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Unelmatorttu

 G

TAIKINA: 
4 luomukananmunaa
1½ dl reilun kaupan sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl reilun kaupan kaakaojauhetta

TÄYTE: 
150 g margariinia tai voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 luomukananmunan keltuainen
  1. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi sokerivaahtoon ja sekoita hyvin. 
  4. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. 
  5. Paista uunissa 6 minuuttia.
  6. Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttulevy sen päälle. 
  7. Vaahdota täytteen voi ja tomusokeri.
  8. Lisää vaniljasokeri ja keltuainen. 
  9. Levitä täyte jäähtyneelle kääretortulle ja rullaa normaalisti.
Ohje on Marianne Kiskolan "KOTI - ruokaa koko perheelle"-keittokirjasta (Tammi 2009)