Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Maryn Reilun Kaupan suklaa-appelsiinikeksit

G L

75 g voita tai margariinia
1 dl reilun kaupan raakaruokosokeria
1 luomukananmuna
2 dl riisijauhoa
½ dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
50 g reilun kaupan tummaa suklaata (70% kaakaota)
1 dl reilun kaupan cashew-pähkinöitä
2 rkl reilun kaupan appelsiinihilloa
1 reilun kaupan appelsiinin pesty ja raastettu kuori
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Sulata voi tai margariini. Vatkaa sokeri ja kananmuna sulaan rasvaan. 
  3. Sekoita jauhot keskenään. 
  4. Rouhi suklaa ja pähkinät jauhojen joukkoon. Lisää hillo.
  5. Pese juuriharjalla ja raasta pienimmällä raastimella appelsiininkuori.