Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Mariannen reilut Groove FM tryffelit













G L V

125 g reilun kaupan tummaa suklaata (70%) 
15 g margariinia tai voita
100 g reilun kaupan cashew-pähkinöitä
½ dl reilun kaupan aprikoosi-parapähkinäsekoitusta
1 dl gluteenitonta/reilun kaupan mysliä
3 rkl rommia
1 dl tomusokeria

Lisäksi: 
Tomusokeria
  1. Sulata suklaa ja margariini tai voi vesihauteessa. Varo, ettei vettä pääse suklaan sekaan, sillä suklaa leikkaa silloin kiinni. 
  2. Murskaa sillä välin pähkinät pieneksi ja saksi aprikoosit.
  3. Sekoita kaikki ainekset sulaan suklaaseen. Jos seos vaikuttaa liian löysältä, lisää mysliä. 
  4. Anna seoksen jähmettyä hetken viileässä ja pyörittele sitten pieniksi palloiksi. 
  5. Nosta tryffelipallot jääkaappiin jähmettymään. 
  6. Pyörittele tryffelipallot tomusokerissa tai kaakaojauheessa.