Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 5. elokuuta 2010

Samulin porkkanakeitto


















G L

4-5 porkkanaa
2-3 sipulia
6 dl kasvislientä (1 liemikuutio)
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
silputtua tuoretta persiljaa
murskattu muskottipähkinä tai 1/4 tl jauhettua muskottia
  1. Paloittele kasvikset ja keitä ne pehmeiksi kasvisliemessä. Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Voit lisätä ½-1 dl keitinlientä soseeseen, mikäli se vaikuttaa liian paksulta.
  2. Lisää puolikas kuutioitu Koskenlaskija, silputtu persilja ja murskattu muskottipähkinä.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) Reseptin alkuperä: Samuli Haataja, muusikko