Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Elävän ravinnon suklaakakku

Animalian juhlaleivoskilpailun herkkuja, olkaa hyvä!


Pohja:
200g manteleita
100g hasselpähkinöitä (tai missä suhteessa vain, yhteensä 300g pähkinöitä) 100g kuivattuja taateleita 100g kuivattuja viikunoita (tai 200g vain jompia kumpia)
2-3 rkl kuivahedelmien liotusvettä
täyte:
2 suurta tai 3 pientä, kypsää avokadoa
½ banaani
5 taatelia
3-4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
n. ½ dl kookoskermaa
2-3 rkl hedelmien liotusvettä
pienen pieni ripaus laadukasta suolaa
koristelu:
n. 1½ dl kookoskermaa (jääkaappikylmää)
marjoja/hedelmiä

Liota pähkinöitä yön yli. Laita kuivahedelmät toiseen astiaan likoamaan paria tuntia ennen leipomaan ryhtymistä. Valuta pähkinät ja hedelmät (hedelmien liotusvesi talteen). Jauha tehosekoittimessa ensiksi pähkinät karkeaksi, lisää sitten hedelmät ja jauha niin, että saat rouheisen massan. Lisää hedelmien liotusvettä niin, että massasta tulee käsiteltävää. Pingota halkaisijaltaan 26cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohjataikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Ota avokadoista hedelmäliha, laita (blenderin) kippoon kaikki täytteen ainekset ja blendaa (tai soseuta sauvasekoittimella) tasaiseksi mousseksi. Maista, ja lisää taateleita/agavea/intiaanisokeria, jos kaipaat lisää makeutta. Levitä mousse pohjan päälle. Laita jääkaappiin. Vaahdota viileä kookoskerma, ja laita sekin hetkeksi jääkaappiin niin, ett vaahdosta tulee kestävämpää. Pursota kerma kakun päälle haluamallasi tavalla ja koristele marjoilla ja hedelmillä.