Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 1. heinäkuuta 2010

Kesäkeitto


















G L V

1 purjo
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
pari kourallista vihreitä herneitä 
1 sellerinvarsi
3 rkl oliiviöljyä1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
pari tomaattia
tuoretta timjamia
1 tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

HUOM! Jos haluat ruokaisamman keiton, lisää papuja ja kierrepastaa
  1.  Puhdista ja paloittele kasvikset.
  2.  Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset kevyesti. Nosta kansi kattilan päälle ja anna hautua öljyssä miedolla lämmöllä hetken aikaa. Sekoita välillä.
  3. Lisää neste ja lohko mukaan tomaatit sekä silppua timjami. Kiehauta.
  4. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi suola ja mustapippuri. Anna hautua hetki ja maista suola. Lisää tarvittaessa.