Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Halvakakku pehmeästä tofusta



G L V

200 g maidotonta margariinia
2½ dl reilun kaupan sokeria
1 pkt (300g) kotimainen Soya Pehmeä Tofu
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
1 dl luomumaitoa tai kauramaitoa
1 dl murennettua halvaa
 Lisäksi: Sokeria vuoan jauhottamiseen.  


  1. Säädä uuni 180 asteeseen. 
  2. Vatkaa margariini ja sokeri massaksi.
  3. Vatkaa joukkoon pehmeä tofu.
  4. Sekoita erillisessä astiassa jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa varovasti massan joukkoon. 
  5. Vatkaa joukkoon maito ja murennettu halva.
  6. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka.
  7. Paista 60-65 minuuttia.