Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Perunavuoka à la Lewis


















3-4 hengelle

4-6 perunaa (esim. Rosamunda)
2-3 valkosipulinkynttä
noin ½ purkillista aurinkokuivattuja tomaatteja
150g Oltermanni-juustoa
5 dl kasvislientä
1 tl garam masala-maustesekoitusta
oliiviöljyä
½-1 tl suolaa
  1. Pese perunat ja viipaloi kuorineen lastumaisiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi lastuiksi. Liota perunaviipaleita hetki kylmässä vesiastiassa, jotta saat tärkkelyksen pois. Kuivaa sen jälkeen viipaleet astiapyyhkeellä tai talouspaperilla. Puolita aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Öljyä vuoka tai pata ja peitä pohja perunaviipaleilla. Lado valkosopuli- ja tomaattiviipaleet perunaviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja garam masalalla. Lisää juustoviipaleita ja pirskota niiden päälle hieman oliiviöljyä. Toista tämä kerros kerrokselta, kunnes vuoka on lähes täynnä. Valuta kasvisliemi ruoan päälle. Kuorruta lopuksi ateria runsaalla juustolla. 
  3. Kypsennä uunissa 220 asteessa noin 35-45 minuuttia folion tai kannen alla. Poista kansi loppuvaiheessa, jotta juusto ruskistuu kauniisti. Liian kasvisliemen voit kaataa ruoan valmistumisen jälkeen pois. 
  4. Nauti sellaisenaan tai salaatin tai muun ruoan lisukkeena. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Jukka Lewis
Kuvaaja: Liisa Valonen