6 hengelle
1 nippu persiljaa
1 nippu tuoretta minttua
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1½ puristettua sitruunaa
½ dl oliiviöljyä
1 dl granaattiomenakastiketta (oriental-kaupoista)
100 g paahdettua tai kovettunutta pitaleipää
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl ruusunmarjamaustetta "summak" (oriental-kaupoista)
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
5 tomaattia
½ nippua retiisejä
½ amerikansalaatti
- Pilko kasvikset ja yrtit pieneksi silpuksi ja laita ne suurehkoon kulhoon.
- Murenna kevyesti paahdettu pitaleipä ja purista sitruunoista mehu. Lisää pitaleipä, sitruunamehu, öljy ja mausteet muiden aineksien joukkoon.
- Ohenna granaattiomenakastike desilitralla vettä ja lisää kulhoon.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile Fatuch suoraan pöytään.
- Jos valmistat ruoan ennen vieraiden saapumista, pidä raaka-aineet erillään ja sekoita ne vasta juuri ennen tarjoilua. Näin vältyt siltä, että ruoka vettyy.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005)
Reseptin alkuperä: Mehdi Younes
Kuvaaja: Liisa Valonen