Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 21. elokuuta 2010

Harjupellon Ohrauunipuuro

Tämä puuro tuo mieleen lapsuuden, eikä ihme. Ohje on Savon sydämestä Mikkelistä, Tertin kartanosta ja sitä ovat syöneet monet sukupolvet jo ennen minua tai isääni. Uunipuuro toimii todella hyvin myös soijamaitoon! Lisäsin vain hieman nestettä lisää - 1 dl soijamaitoa tai vettä riittää hyvin lisänesteeksi. Kauramaitoon tehty puuro maistui ihanan pehmeälle, mutta nesteen kanssa piti olla tarkkana - ei tarvittu ylimääräistä:)




















3 dl vettä 
1½ dl Tertin ohrasuurimoita
6½ dl kuohukermaa tai soijamaitoa
1½ tl suolaa
  1. Säädä uuni 185 asteeseen. 
  2. Keitä suurimoita vedessä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää kerma ja suola. 
  4. Voitele uunin kestävä vuoka.
  5. Lisää seos vuokaan ja hauduta 185 asteessa noin tunti.
  6. Nautin Tertin puolukkasokerin ja hyytelöiden kera.