G L V
2 pkt maustamatonta tofua
½ kesäkurpitsaa
100 g tuoreita kokonaisia herkkusieniä
1 punainen paprika
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1-2 dl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa tai riisisiirappia
4 rkl soijakastiketta (keliaakikolle gluteenitonta)
1 sitruunan mehu
4 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
8 kpl puisia varrastikkuja
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutioi tofu reiluiksi kuutioiksi ja lisää se marinadin joukkoon. Annan maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
- Paloittele vihannekset samankokoisiksi tofukuutioiden kanssa.
- Liota puiset varrastikut vedessä, jotta ne eivät syty palamaan uunissa tai grillissä. Pujota tofukuutioita ja kasviskuutioita vuorotellen vartaisiin.
- Kypsennä vartaita uunissa 220 asteessa tai grillissä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valele niitä marinadilla paistamisen aikana useaan otteeseen. Tarjoile riisin, nuudeleiden tai salaatin kanssa.
Reseptin alkuperä: Laura Voutilainen
Kuvaaja: Liisa Valonen