Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 14. lokakuuta 2010

Antun Energiapatukat - Evita-lehden syysreseptit

 
Alkuperäiset herkkukori-ohjeeni on julkaistu syyskuun Evita-lehdessä 2010. Tässä herkullisten energiapatukkojen ohje: 

G  L V

100 g margariinia
1 dl hunajaa tai siirappia
2 dl kaurahiutaleita
100 g reilun kaupan suolattomia cashew-pähkinöitä
100 g reilun kaupan pähkinä-mangosekoitusta
3 rkl seesaminsiemeniä
1 dl riisimuroja
  1. Säädä uuni 160 asteeseen. 
  2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. 
  3. Sulata margariini ja hunaja kattilassa. 
  4. Pieni pähkinöitä ja kuivahedelmiä tarvittaessa. 
  5. Sekoita kuivat ainekset margariini-hunajasulaan ja kumoa se leivinpaperille.
  6. Paista 30-35 minuuttia. 
  7. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, leikkaa sitten patukan kokoisiksi palasiksi.