Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Hippasen nopea pasta-parsakaalipata

Sarjassamme kierrätysruokaa tai kokonaan uusi tarina:
G














400 g pennepastaa (tai edelliseltä aterialta jäänyttä)
vettä 
suolaa

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g parsakaalia (tai edelliseltä aterialta jäänyttä)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl yrttisuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2-3 dl luomukermaa tai soijakermaa
3 dl raastettua emmental-juustoa
pari kuivunutta leivänpalaa
  1. Säädä uuni grillivastukselle 200 asteeseen. 
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. 
  3. Puhdista ja paloittele parsakaali.
  4. Keitä pasta lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Höyrytä samalla sipuli- ja parsakaalipalat. 
  5. Lorauta oliiviöljy uunivuoan pohjalle. 
  6. Sekoita kaikki ainekset vuokaan ja ripottele päälle juusto ja leivänmurut. 
  7. Nosta uunivuoka uuniin ja paista 3-5 minuuttia kunnes juusto on kauniin ruskea. 
Keliakiavinkki: Käytä gluteenitonta pastaa ja leivänmuruja.