2½ dl vettä
2½ dl turkkilaista jogurttia
50 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa reilun kaupan hunajaa
1 tl hienoa merisuolaa
4 valkosipulinkynttä
5 dl hiivaleipäjauhoja
½-1 dl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja tai hienoa speltjauhoja
- Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna ja liota hiiva nesteeseen.
- Sekoita joukkoon hunaja, suola ja purista valkosipulinkynnet.
- Sekoita nesteeseen hiivaleipäjauho ja öljy.
- Vaivaa joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisa, mutta vielä pehmeä.
- Nostata taikina kaksinkertaiseksi astialiinan alla.
- Leivo jauhotetuin käsin taikinasta kaksi leipää. Nosta leivinpaperille uunipellille ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.
- Ennen uuniin nostoa voit pistellä haarukalla ilmareikiä leipiin.
- Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.