G L V
2 dl auringonkukansiemeniä
2 kourallista tuoretta pinaattia tai 1 pss pakastepinaattia
1½-2 dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
1 dl raastettua parmesaania tai ½ pkt Soyan pehmeää tofua - jos käytät tofua, lisää suolaa ½-1 tl.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa, kuumassa kasarissa. Sekoita koko ajan, jotteivät siemenet pala.
- Soseuta ainekset tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa öljyä.
- Tarjoile pesto peitetyn täysjyväpastan kanssa tai levitä leivälle, lisää salaattiin tai suolaiseen leivontaan.
- Pesto säilyy (tosin epäilen, että se syödään saman tien:) jääkaapissa suljetussa astiassa 5-7 päivää.