Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 14. syyskuuta 2010

Voimapesto

Itse tehty pesto on helppo, nopea - ja hurjan herkullinen pikaruoka. Ehdit tehdä peston sillä välin kun pasta tai spagetti kiehuu.


G L V

2 dl auringonkukansiemeniä 
2 kourallista tuoretta pinaattia tai 1 pss pakastepinaattia
1½-2 dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
1 dl raastettua parmesaania tai ½ pkt Soyan pehmeää tofua - jos käytät tofua, lisää suolaa ½-1 tl.
  1. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa, kuumassa kasarissa. Sekoita koko ajan, jotteivät siemenet pala. 
  2. Soseuta ainekset tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa öljyä.
  3. Tarjoile pesto peitetyn täysjyväpastan kanssa tai levitä leivälle, lisää salaattiin tai suolaiseen leivontaan. 
  4. Pesto säilyy (tosin epäilen, että se syödään saman tien:) jääkaapissa suljetussa astiassa 5-7 päivää.