Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Matin maukas pizza


















PIZZAPOHJA:
2 dl vettä
25 g hiivaa
½ dl öljyä
1/4 tl suolaa
4 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
600g tomaattimurskaa
vähän ketsuppia
vähän sweet chili-kastiketta
1-2 tuoretta chiliä
2 dl soijarouhetta
1 tl suolaa
½ tl pippuria
1 kasvisliemikuutio
2-3 luomusipulia
2-3 punaista luomupaprikaa
3-4 luomutomaattia
2½ dl kermajuustoa raastettuna
2½ dl goudajuustoa raastettuna
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1-2 tl rouhittua mustapippuria
1 nippu rucolasalaattia
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen taikinakulhossa. Sekoita joukkon öljy, suola ja suurin osa jauhoista. Säästä osa jauhoista leipomiseen. Vaivaa taikina voimakkaasti käsin. 
  2. Levitä leivinliina päälle ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina puolikkaan uunipellin kokoiseksi. 
  3. Turvota soijarouhe ohjeiden mukaan ja mausta se suolalla, pippurilla sekä kasvisliemikuutiolla. Paista turvotettu soijarouhe pannulla. 
  4. Valuta tomaattisoseesta ylimääräinen mehu pois ja sekoita sose kulhossa ketsupin, chilikastikkeen ja hienoksi silputun tuoreen chilin kanssa. Viipaloi sipulit, paprikat ja tomaatit.
  5. Levitä tomaattisose tasaisesti pizzan päälle. Ripottele pinnalle soijarouhe, sipulit, paprikat ja puolet tomaateista sekä kerma- ja goudajuustoraasteet. Mausta pippurilla. 
  6. Paista pizzaa uunissa noin 15-20 minuuttia. Ota pizza pois uunista. Lisää tomaatit ja rucola ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
  7. Paista pizzaa vielä pari minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja anna vetäytyä hetki. Ja eikun syömään!
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Matti Pentikäinen ja Maria Ylipää
Kuvaaja: Liisa Valonen