PIZZAPOHJA:
2 dl vettä
25 g hiivaa
½ dl öljyä
1/4 tl suolaa
4 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
TÄYTE:
600g tomaattimurskaa
vähän ketsuppia
vähän sweet chili-kastiketta
1-2 tuoretta chiliä
2 dl soijarouhetta
1 tl suolaa
½ tl pippuria
1 kasvisliemikuutio
2-3 luomusipulia
2-3 punaista luomupaprikaa
3-4 luomutomaattia
2½ dl kermajuustoa raastettuna
2½ dl goudajuustoa raastettuna
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1-2 tl rouhittua mustapippuria
1 nippu rucolasalaattia
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen taikinakulhossa. Sekoita joukkon öljy, suola ja suurin osa jauhoista. Säästä osa jauhoista leipomiseen. Vaivaa taikina voimakkaasti käsin.
- Levitä leivinliina päälle ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina puolikkaan uunipellin kokoiseksi.
- Turvota soijarouhe ohjeiden mukaan ja mausta se suolalla, pippurilla sekä kasvisliemikuutiolla. Paista turvotettu soijarouhe pannulla.
- Valuta tomaattisoseesta ylimääräinen mehu pois ja sekoita sose kulhossa ketsupin, chilikastikkeen ja hienoksi silputun tuoreen chilin kanssa. Viipaloi sipulit, paprikat ja tomaatit.
- Levitä tomaattisose tasaisesti pizzan päälle. Ripottele pinnalle soijarouhe, sipulit, paprikat ja puolet tomaateista sekä kerma- ja goudajuustoraasteet. Mausta pippurilla.
- Paista pizzaa uunissa noin 15-20 minuuttia. Ota pizza pois uunista. Lisää tomaatit ja rucola ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
- Paista pizzaa vielä pari minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja anna vetäytyä hetki. Ja eikun syömään!
Reseptin alkuperä: Matti Pentikäinen ja Maria Ylipää
Kuvaaja: Liisa Valonen