Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 1. marraskuuta 2010

Kikhernekeitto













Tämä helppo keitto on pikainen valmistaa - ja uskomattoman herkullista syödä. Teimme tätä Kuwaitissa kahvilaketjussa usein. 

G L V

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
1 tl paprikajauhetta
1 l kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl keitettyjä kikherneitä (tai 1 tlk)
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
3 rkl pastakastiketta tai muuta maustettua tomaattikastiketta
+ 1 rkl pestoa
  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppu kattilassa.
  2. Pese ja paloittele porkkanat.
  3. Lisää öljyyn porkkananpalat ja paprikajauhe.
  4. Lisää kiehuva vesi ja kasvisliemikuutio.
  5. Lisää kaikki loput ainekset, paitsi pesto.
  6. Kun keitto on valmista (porkkanoista sen maistaa:) - lisää lopuksi pesto.
  7. Nauti esim. juustovoileipien kera.