Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 8. helmikuuta 2011

Vihreä piiras


















Keväällä käytän piiraaseen nokkosta, pihamme hyötykasvia. Kevättä odotellessa mennään pakastepinaatilla.

G L
6 annosta

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kylmää vettä
1 dl rypsiöljyä

TÄYTE:
2 ps (à 150g) pakastepinaattia
1 ps (à 200g) pakasteherneitä
1 pkt (à 300g) pehmeää tofua
2 dl soijakermaa
1½ tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kapriksia
2 rkl tuoretta persiljaa
  1. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  2. Sekoita piiraspohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi ne veteen ja öljyyn. 
  3. Voitele piirasvuoka. Taputtele taikina sen pohjalle ja laidoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskiosassa. 
  4. Valmista täyte. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita täyteainekset keskenään. 
  5. Kumoa täyte piiraspohjalle ja paista vielä 15-20 minuuttia.
Ohjeeni on julkaistu ET-lehdessä tammikuussa 2011.