Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 28. toukokuuta 2010

Helppo hernekeitto spelttikrutongeilla

G L V

8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
500 g pakasteherneitä tai tuoreita
4 perunaa
1 pieni sipuli
+ 1 dl pestoa 

Lisäksi:  Spelttikrutonkeja
  1. Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
  2. Lisää herneet. 
  3. Pese ja kuutioi perunat sekä silppua sipuli. Lisää keittoon. 
  4. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 
  5. Soseuta halutessasi tai soseuta vain 2/3 keitosta, jolloin sattumia jää mukavasti suupaloiksi. 
  6. Sekoita pesto keittoon vähän ennen tarjoilua. 
  7. Koristele spelttikrutongeilla. 
Keliakiavinkki: Käytä gluteenittomia leivänpaloja.