Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 11. marraskuuta 2011





HELPPO JA HERKULLINEN PORKKANAKEITTO UUSISTA PORKKANOISTA
G L V

10 isohkoa porkkanaa
2 sipulia tai 1 dl pakastesipulia
2 ison peukalon kokoista palaa tuoretta inkivääriä tai 2 rkl tuoretta inkivääritahnaa
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (noin 250 ml) soijakermaa
2 tl hienoa merisuolaa
½ tl jauhettua valkopippuria
1 ruukku tuoretta korianteria

1) Puhdista ja paloittele porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli.
2) Kuori inkivääri ja raasta se raastimen pienellä terällä.
3) Kuumenna kattilassa rypsiöljy ja kuullota siinä porkkanat, sipulit ja inkivääriraaste.
4) Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio.
5) Keitä keittoa kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
6) Nosta kattila pois liedeltä. Halutessasi soseuta keitto sauvasekoittimella.
7) Lisää kerma, suola ja valkopippuri hyvin sekoittaen.
8) Silppua tuore korianteri keittoon.
9) Nauti ruisleivän kera.

VINKKI: Voit lisätä keittoon krutonkeja tai raejuustoa.