Keitto:
1 dl tuoretta tai pakastepinaattia
2 dl vispikermaa
1-2 dl täytettyjä vihreitä oliiveja
4 dl kasvislientä
ripaus valkopippuria
Korvasienikerma:
2 dl kevyesti vispattua kermaa
1 pieni purkki säilöttyjä korvasieniä
voita
suolaa
valkopippuria
Juusto-oliiviviipaleet:
pala tuoretta parmesaanijuustoa
viipaloituja mustia oliiveja
- Huuhtele korvasienet huolellisesti, sillä niissä voi olla hiekkaa tai pieniä kiviä. Silppua ne sitten hienoksi. Paista sieniä vähässä voissa ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Anna jäähtyä.
- Höylää parmesaanista ohuita viipaleita ja aseta ne leivinpaperille. Aseta muutamia ohueksi viipaloituja oliiveja jokaisen juustopalan päälle. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia 150 asteessa, kunnes juusto on sulanut.
- Kiehauta keiton kaikki ainekset kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
- Vispaa kerma korvasienikermaa varten.
- Sekoita korvasienet varovasti vispattuun kermaan.
- Lisää kermaseosta keittoon juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoile keiton lisänä juusto-oliiviviipaleita.
Reseptin alkuperä: Thomas Lundin, juontaja