Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 19. toukokuuta 2011

Nokkonen on rautaa!!



Nokkonen sisältää hurjasti rautaa, C-vitamiinia ja keholle hyviä kivennäisaineita. Sitä voi käyttää sekä ryöpättynä että kuivattuna. Poimi hanskat kädessä kevään ensimmäiset lehdet, mutta vältä tienvarsia. 

Mariannen nokkospeston ohje:
G
2 dl auringonkukansiemeniä
soijakastiketta tai yrttisuolaa
1 l tuoreita nokkosen lehtiä
1-4 valkosipulinkynttä
1½-2 dl oliivi- tai seesamiöljyä
1 dl raastettua parmesaania
  1. Paahda siemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja mausta ne sitten soijakastikkeella. 
  2. Ryöppää nokkoset kiehauttamalla ne runsaassa vedessä. 
  3. Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset ja lisää öljyä vähitellen.