Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Suosi suomalaista kalaa

Jos ruokavalioosi kuuluu kala, suosi kauppahalleja, paikallisia kalastajia ja omaa ongintaa. Samalla tuet paikallista osaamista, työllistät parhaillaan perinteen taitajia ja suosit ekologista kalastusmenetelmää. Toiselta puolelta maapalloa lennätetyt kalanpalat ovat humpuukia parhaimmillaan. Kasvatettu kala on myös aikamoinen luontorasite, joten lähijärven ahven on huomattavasti järkevämpi ja terveellisempi valinta kuin kasvatettu lohi.