Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Mansikoiden säilöntäKun survot mansikat, et välttämättä tarvitse säilöntään paljon sokeria. Mitä makeampaa lajiketta käytät, sitä vähemmän sokeria kannattaa lisätä. Jos pakastat nopeasti, sokeria ei tarvita säilöntään vaan makuun. Kokeile juoksevaa hunajaa - se antaa marjoille ihanan maun. Ota muutama napakka kokonainen mansikka erilliseen astiaan ja pakasta kevyesti sokeroituna, niin saat talvella kokonaisia mansikoita esim. kakun päälle. 
 

Mansikka-aikaMansikka-aika on nyt!! Suosi luomua mansikoissakin, sillä maku on aidompi ja makeampi, vaikka koko joskus saattaa ollakin pienempi. Paikalliset mansikantuottajat myyvät myös suoraan tiloiltaan mansikoita, jolloin marjat ovat varmasti tuoreita kun ne säilötään.