Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 19. lokakuuta 2010

Mariannen reilu Groove FM aamupirtelö


Marianne kokkailee tällä viikolla Groove FM:llä reilun kaupan viikkojen tiimoilta
G L V

Pohjaksi valmistetaan cashew-kerma (maidoton nimestään huolimatta), jota voi käyttää makeutettuna sellaisenaan marjojen kanssa. Ihana jälkiruokaherkku!

3 dl reilun kaupan cashew-pähkinöitä
2½ dl vettä
  1. Liota cashew't vedessä pari tuntia tai yön yli. Soseuta tehosekoittimessa. Jos haluat käyttää sellaisenaan, lorauta mukaan hieman juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia ja tarjoile esim. jäisten puolukoiden kera. Mmmm... ei groovimpi herkku! 
  2. Tehdessäsi pirtelön makeutusta ei välttämättä tarvita, jos puolukkasose on makeutettu. Banaani antaa myös makua. Pirtelöön soseuta cashew-kerman lisäksi:
iso kourallinen jäisiä mansikoita
1-2 dl puolukkasurvosta
2 reilun kaupan banaania
2 dl kauramaitoa tai luomumaitoa