G L V
2 isoa bataattia tai 4 porkkanaa
4 keskikokoista perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl vispikermaa tai kaurakermaa
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 rkl öljyä
½-1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
lisäksi ruohosipuli, persiljaa tai muita tuoreita yrttejä
- Kuori ja keitä bataatit ja perunat pehmeiksi. Kaada keitinliemi eri astiaan ja liuota kasvisliemikuutiot siihen.
- Pilko kypsät juurekset. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää se valkosipulin kanssa juureksien sekaan. Muhenna ainekset sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma erillisessä astiassa. Lisää kasvissoseeseen lämmin keitinliemi ja kermavaahto puuhaarukalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele yrteillä.
Reseptin alkuperä: Paola Suhonen, vaatesuunnittelija
Kuvaaja: Liisa Valonen