G
noin 6 hengelle
POHJA:
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
125 g voita tai margariinia
1 munankeltuainen
1/4 tl yrttisuolaa
noin 2 rkl vettä
TÄYTE:
250 g tuoretta tai 150 g pakastepinaattia
1 keltasipuli
1 rkl ruokaöljyä
1-2 tl kasvisfondia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
250 g raejuustoa tai 270 g tofua
250 g maissia
½-1 tl yrttisuolaa
4 tomaattia
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2-3 dl juustoraastetta
- Sekoita suola jauhoihin ja lisää öljy (taikinan koostumuksen kuuluu olla tässä vaiheessa ryynimäinen). Lisää vettä vähän kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan vetäytyä ainakin tunnin ajan kylmässä. Kauli taikina pyöreäksi ja laita se voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää hienonnettu pinaatti, kasvisfondi ja timjami. Paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon raejuusto tai kuutioitu tofu sekä yrttisuola.
- Sekoita kananmunat kermaviiliin ja kaada seos täytteen joukkoon.
- Kaada ainekset esipaistetun piirakkapohjan päälle ja asettele pinnalle maissit sekä tomaattiviipaleet. Halutessasi voit kuorruttaa piirakan juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Reseptin alkuperä: Jonna Järnefelt, näyttelijä
Ruokakuva: Liisa Valonen