Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 3. toukokuuta 2010

Täyteläinen taatelikakku




































Kevätsiivous jatkuu. Kuwaitin tuliaisina kaapista vyörähtää herkkutaateleita vielä paketillinen. Tekaisen taatelikakun jo tässä vaiheessa viikonlopun saunavieraita varten. Tekeydyttyään muutaman päivän jääkaapissa, kakku on jumalainen! Symbolisoikoon nuo kynttilät saunailtaa. Toivottavasti muillakin on vielä tapana käydä saunakylässä?

G L V
200 g taateleita (muista poistaa kivet, ettei käy hampaille hassusti)
2 dl vettä
150g luomuvoita tai kasvimargariinia
2 luomukananmunaa tai 1 pkt pehmeää tofua
2 dl reilun kaupan sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia tai soijajogurttia
2 dl riisijauhoa
2 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta huom! jos käytät pehmeää tofua, tuplaa leivinjauhe eli 4 tl
1 tl soodaa
  1. Säädä uuni 180 asteeseen. 
  2. Kiehauta vesi ja keitä taatelit pehmeäksi. Poista taateleista tarvittaessa kivet. Lisää margariini. Anna jäähtyä. 
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
  4. Lisää jogurtti ja taateli-rasvasekoitus.
  5. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. 
  6. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 1 tunti. 
  7. Kakku säilyy pitkään ja yleensä vain paranee muutaman päivän viileässä (jääkaapissa) vetäydyttyään. 
  8. Tällä taatelikakulla on ihmeitä tekevä voima. Taatelikammoinen henkilö saattaa kääntää kelkkansa kertakaikkiaan tämän kakun äärellä. Terveisin nimimerkki: "Kokemusta on"