Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 6. elokuuta 2010

Spaghetti al pomodoro piccante con mozzarella di bufala


















Chili-tomaattipasta puhvelimozzarellan kera
 
6 rkl neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 sipuli
noin 400 g kirsikka- tai tavallisia tomaatteja
reilun kokoinen nippu tuoretta basilikaa silputtuna
350 g spagettia
125 g puhvelimozzarellaa/mozzarellaa
parmesaanijuustoa
noin 1tl merisuolaa
1-2 tl rouhittua mustapippuria
(hyppysellinen sokeria)
  1. Kuumenna oliiviöljy ja lisää murskattu valkosipuli, hienoksi silputtu chili ja sipuli.
  2. Lisää pilkotut tomaatit. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää suola ja pippuri. Jos maku on kovin voimakas, lisää hyppysellinen sokeria. Hauduta kannen alla vielä 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu basilika.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää se kastikkeen sekaan. Ripottele päälle mozzarellapalaset ja raasta päälle parmesaania maun mukaan.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Toni Söderholm, jääkiekkoilija