Chili-tomaattipasta puhvelimozzarellan kera
6 rkl neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 sipuli
noin 400 g kirsikka- tai tavallisia tomaatteja
reilun kokoinen nippu tuoretta basilikaa silputtuna
350 g spagettia
125 g puhvelimozzarellaa/mozzarellaa
parmesaanijuustoa
noin 1tl merisuolaa
1-2 tl rouhittua mustapippuria
(hyppysellinen sokeria)
- Kuumenna oliiviöljy ja lisää murskattu valkosipuli, hienoksi silputtu chili ja sipuli.
- Lisää pilkotut tomaatit. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää suola ja pippuri. Jos maku on kovin voimakas, lisää hyppysellinen sokeria. Hauduta kannen alla vielä 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu basilika.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää se kastikkeen sekaan. Ripottele päälle mozzarellapalaset ja raasta päälle parmesaania maun mukaan.
Reseptin alkuperä: Toni Söderholm, jääkiekkoilija