G L
KAKKUPOHJA:
175 g voita tai margariinia
2½ dl reilun kaupan sokeria
3 huoneenlämpöisiä luomukananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
KERMAVAAHTO:
½ l kylmää luomukermaa tai vatkautuvaa soijakermaa
1 rkl vaniljasokeria
LISÄKSI:
Mansikkahilloa
Mansikoita tai muita tuoreita marjoja
Voita ja sokeria kakkuvuoan "korppujauhottamiseen"
VINKKI: Pidä vatkaimia ½ tuntia jääkaapissa ennen kuin alat vatkata kermavaahtoa. Vaahto valmistuu nopeammin. Lämpimillä vatkaimilla kerma juoksettuu.
- Säädä uuni 175 asteeseen.
- Voitele ja sokeroi kakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa lopuksi sekaan kananmunat.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos voiseokseen.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää.
- Kun kakku on jäähtynyt, voit leikata sen puoliksi ja laittaa väliin hilloa.
- Vatkaa kermavaahto ja koristele kakku kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla.