Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Mansikkakakkua!!!


















G L 

KAKKUPOHJA:
175 g voita tai margariinia
2½ dl reilun kaupan sokeria
3 huoneenlämpöisiä luomukananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

KERMAVAAHTO:
½ l kylmää luomukermaa tai vatkautuvaa soijakermaa
1 rkl vaniljasokeria

LISÄKSI:
Mansikkahilloa
Mansikoita tai muita tuoreita marjoja

Voita ja sokeria kakkuvuoan "korppujauhottamiseen"


VINKKI: Pidä vatkaimia ½ tuntia jääkaapissa ennen kuin alat vatkata kermavaahtoa. Vaahto valmistuu nopeammin. Lämpimillä vatkaimilla kerma juoksettuu.
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka.
  3. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa lopuksi sekaan kananmunat. 
  4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos voiseokseen. 
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. 
  6. Kun kakku on jäähtynyt, voit leikata sen puoliksi ja laittaa väliin hilloa. 
  7. Vatkaa kermavaahto ja koristele kakku kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla.