Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 30. lokakuuta 2010

Maryn reilu tomaattikastike

Alkuperäinen ohje on julkaistu vuonna 2009 Anna-lehdessä. 

G L V
1 pss (100 g) FairMaryn reilun kaupan cashew-pähkinöitä
½ tl cayennenpippuria
400 g tomaattimurskaa
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 tl yrttisuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä


LISÄKSI:
½ ruukku tuoretta basilikaa tai 1 rkl kuivattua
  1. Paahda kuivalla kuumalla pannulla cashew-pähkinät nopeasti pyöritellen kauniin ruskeiksi. Lisää lopuksi cayennenpippuri ja pyöräytä nopeasti niin, että mauste avautuu kuumuudessa ja tarttuu pähkinöihin. 
  2. Soseuta kaikki muut kastikeainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Silppua viimeiseksi basilika saksilla kastikkeeseen. 
  3. Lisää tomaattikastike paahdettujen cashew-pähkinöiden joukkoon ja lämmitä miedolla lämmöllä. 
  4. Tarjoile keitetyn (gluteenittoman) pastan kanssa. 
Juustoinen vinkki: Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen juustoa. Erityisen hyvin toimii kuutioitu leipäjuusto. Halloumi on myös herkullista, mutta ole varovainen suolan kanssa, sillä halloumi on itsessään melko suolaista.