Alkuperäiset herkkukori-ohjeeni on julkaistu syyskuun Evita-lehdessä 2010. Tässä sieni-savutofupiiraan ohje. Piiraan pohjan voi valmistaa sekä vehnä-ohrapohjana että gluteenittomana:
G L V
Vehnä-ohrapohja:
150 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl ohrajauhoja
2 rkl vettä
Gluteeniton pohja:
2 dl riisijauhoja
½ dl perunamuusijauhetta
2 rkl margariinia
½ pkt pehmeää tofua
Täyte:
1 pkt (270g) savutofua tai maustamatonta tofua
½ l suppilovahveroita, lampaankääpiä, kantarelleja tai muita sieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl sinappia
Kastike:
1 prk (200 ml) soijakermaa
1 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
- Säädä uuni 175 asteeseen.
- Nypi keskenään jauhot ja margariini. Lisää vesi.
- Voitele ja korppujauhota piirasvuoka (jos teet gluteenittoman version, käytä korppujauhotukseen riisijauhoa). Taputtele taikina märillä käsillä vuoan pohjalle ja esipaista noin 10 minuuttia.
- Viipaloi tofu. Silppua sienet.
- Kuori ja silppua sipulit. Kuullota. Lisää joukkoon sienet ja paista tarvittaessa neste pois kuumalla, nopealla lämmöllä.
- Levitä sinappia esipaistetulle pohjalle ja sen jälkeen tofuviipaleet ja sieni-sipulisilppu.
- Sekoita kastike ja levitä se piiraan päälle.
- Paista 40 minuuttia.