Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 28. tammikuuta 2011

Paahdettu peruna-vuohenjuustosalaatti


















L G

1 kg perunaa (mieluiten Rosamundaa)
rypsiöljyä
timjamia
2 punasipulia
2 pientä purkkia kapriksia (noin 120 g)
nippu rucolaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1½ dl oliiviöljyä
2 tl sinappia
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
300 g vuohenjuustoa (esimerkiksi Riblairea)
  1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi. Laita perunat uunivuokaan ja pirskottele niiden päälle rypsiöljyä. Mausta perunat suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja varmista, että ne ovat kypsiä.
  2. Hienonna punasipulit ja revi rucolaa sopiviksi haarukkapaloiksi. Valuta kaprikset. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. 
  3. Sekoita mehuun raastettu sitruunankuori, oliiviöljy, sinappi sekä ripaus sokeria. Sekoita kastike voimakkaasti vispaten. Mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa paahdetut perunalohkot, sipuli, rucola ja kaprikset. Kaada joukkoon kastike ja sekoita varovasti. 
  4. Murenna salaatin pinnalle vuohenjuustoa ja tarjoile hyvän leivän kera.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Teresa Välimäki
Kuvaaja: Liisa Valonen