Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 8. marraskuuta 2010

Chili-tomaatti-munakas


















Kokkailimme eräänä iltana ihanaa chili-tomaatti-munakasta. Nyt eivät nuhat iske - siitä pitää valkosipuli ja chili huolen! Kuvassa nuhaton ystäväni :)

G L

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 chiliä
1 rkl voita tai margariinia
4 luomukananmunaa
4 rkl luomumaitoa tai riisimaitoa
½ tl yrttisuolaa
½ tl sitruunapippuria tai mustapippuria
2 tomaattia
pieni nippu persiljaa
  1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Poista chileistä siemenet ja silppua sipulisilpun joukkoon. 
  2. Kuumenna paistinpannulla voi ja kuullota sipuli-chilisilppu kuultavaksi.
  3. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet keskenään. 
  4. Kaada muna-maitoseos kuullottuneen sipulisilpun päälle. Anna paistua miedolla lämmöllä.
  5. Silppua tomaatit ja persilja.
  6. Kun munakas alkaa jähmettyä, ripottele tomaatti-persiljasilppu munakkaan päälle. 
  7. Anna munakkaan hyytyä.
  8. Nauti salaatin kera.