Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Taivaallinen suklaamousse


















Tämä on parasta suklaamoussea, mitä olen koskaan valmistanut - ja vaatimattomasti sanottuna: syönyt:)

G L

180 g reilun kaupan tummaa suklaata (70% kaakaota)
50 g voita tai margariinia
2 luomukananmunan keltuaista + valkuaista
2 rkl rommia/vahvaa kahvia
3 dl luomukuohukermaa tai vatkautuvaa soijakermaa
  1. Paloittele suklaa ja voi paksupohjaiseen kattilaan. 
  2. Sulata miedolla lämmöllä.
  3. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. 
  4. Mausta rommilla ja jätä tekeytymään. 
  5. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset ja kerma vaahdoksi.
  6. Sekoita valkuaisvaahto varovasti isolla lusikalla käännellen suklaaseokseen. 
  7. Annostele suoraan jälkiruokakulhoihin. 
  8. Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. 
  9. Koristele punaisilla marjoilla. Vadelmat kruunaavat herkun.