Tämä on parasta suklaamoussea, mitä olen koskaan valmistanut - ja vaatimattomasti sanottuna: syönyt:)
G L
180 g reilun kaupan tummaa suklaata (70% kaakaota)
50 g voita tai margariinia
2 luomukananmunan keltuaista + valkuaista
2 rkl rommia/vahvaa kahvia
3 dl luomukuohukermaa tai vatkautuvaa soijakermaa
- Paloittele suklaa ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
- Sulata miedolla lämmöllä.
- Nosta kattila pois liedeltä ja lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.
- Mausta rommilla ja jätä tekeytymään.
- Vatkaa sillä aikaa valkuaiset ja kerma vaahdoksi.
- Sekoita valkuaisvaahto varovasti isolla lusikalla käännellen suklaaseokseen.
- Annostele suoraan jälkiruokakulhoihin.
- Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
- Koristele punaisilla marjoilla. Vadelmat kruunaavat herkun.