2 hengelle
2 avokadoa
2½ dl kasvislientä
1 dl crème fraîchea
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 tl silputtua tuoretta rakuunaa
pari tippaa tabascoa
suolaa ja pippuria
Lisäksi: Patonkia
- Leikkaa avokadot kahtia ja poista niistä kivet. Kaiva ruokalusikalla hedelmäliha kuorista. Sekoita yhdessä kasvisliemen, crèmen, basilikan, rakuunan ja tabascon kanssa tehosekoittimessa.
- Lisää suola ja pippuri. Maista ja mausta lisää, jos ei ole tarpeeksi tulista. Tämän keiton on tarkoitus olla tulinen.
- Pane keitto jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Tarjoa erittäin kylmänä isoista laseista (jätskikulhot käyvät hyvin!). Paahdetut patongin palat toimivat loistavasti keittoon dipattuina. Bon appétit!
Reseptin alkuperä: Tidjan Ba/Kwan-yhtyeen solisti
Kuvaaja: Liisa Valonen