Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kylmä kermainen avokadokeitto a´la Tidjan


















2 hengelle

2 avokadoa
2½ dl kasvislientä
1 dl crème fraîchea
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 tl silputtua tuoretta rakuunaa
pari tippaa tabascoa
suolaa ja pippuria

Lisäksi: Patonkia
  1.  Leikkaa avokadot kahtia ja poista niistä kivet. Kaiva ruokalusikalla hedelmäliha kuorista. Sekoita yhdessä kasvisliemen, crèmen, basilikan, rakuunan ja tabascon kanssa tehosekoittimessa. 
  2. Lisää suola ja pippuri. Maista ja mausta lisää, jos ei ole tarpeeksi tulista. Tämän keiton on tarkoitus olla tulinen. 
  3. Pane keitto jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Tarjoa erittäin kylmänä isoista laseista (jätskikulhot käyvät hyvin!). Paahdetut patongin palat toimivat loistavasti keittoon dipattuina. Bon appétit!
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Tidjan Ba/Kwan-yhtyeen solisti
Kuvaaja: Liisa Valonen