G L
noin 350 g reilun kaupan cashew-pähkinöitä tai manteleita
2 dl reilun kaupan sokeria
1 dl reilun kaupan hunajaa
2 luomukananmunan valkuaista
kourallinen reilun kaupan palasokeria
1 reilun kaupan sitruunan raastettu kuori
- Paloittele mantelit.
- Sulata sokeri hiljaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Vältä hämmentämistä, jottei sokeri paakkuunnu. Kun sokeri on sulanut, sekoita hunaja joukkoon.
- Nosta kattila levyltä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Nosta kattila takaisin levylle ja sekoita valkuaisvaahto seokseen hyvin.
- Sekoita sokeripalat joukkoon. Anna sulaa.
- Lisää paloitellut mantelit ja raasta sitruunan kuori.
- Hämmennä kunnes seos sakenee.
- Kaada seos leivinpaperille ja anna jähmettyä. Vähän ennen kuin seos on täysin kovettunut, paloittele makeislevy suupalan kokoisiksi paloiksi.