Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 27. syyskuuta 2010

Ripsakat skonssit


 















G L V
10-12 kpl 

5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
aavistus suolaa
75 g margariinia tai voita
1 dl kuivattuja puolukoita
1 dl kuivattuja omenanpaloja
1 dl pähkinöitä
1 tl hunajaa tai siirappia
2 dl luomumaitoa tai kauramaitoa
  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet. Nypi huoneenlämpöinen margriini jauhoihin ja lisää puolukat, omenanpalat, pähkinät ja hunaja.
  3. Lisää maito ja sekoita taikina nopeasti, mutta älä vaivaa.
  4. Pyöräytä skonsseista "pullia" leivinpaperille uunipellille.
  5. Paista uunissa 15 minuuttia.
  6. Tarjoile lämpimänä ja voin tai sulatejuuston kera.