Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 23. joulukuuta 2010

Lakka-puolukka-kinuskipiiras Joulupöytään

HYVÄÄ JOULUA RAKKAAT MARIANNEN MAKUMAAILMAN LUKIJAT <3<3<3


 
G L

2 dl perunajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
75 g margariinia tai luomuvoita
1 luomukananmuna
1 rkl vettä

Lisäksi:
4-5 dl puolukoita ja lakkoja

Kinuski:

1 dl muscovado sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vaaleaa siirappia
½ dl luomukermaa tai soijakermaa
50 g margariinia tai luomuvoita
  1. Säädä uuni 250 asteeseen. 
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja vatkaa huoneenlämpöiseen margariiniin. 
  3. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vesi. 
  4. Voitele ja sokeroi vuoka. Kaada taikina vuokaan ja taputtele märillä käsillä taikina pohjalle ja reunoille. 
  5. Pistele pohja haarukalla ja paista 10 minuuttia. 
  6. Anna piiraan jäähtyä. 
  7. Kumoa piiraalle lakat ja puolukat. 
  8. Valmista kinuski: Mittaan kattilaan sokerit, siirappi ja kerma. Keitä seosta ilman kantta hiljalleen noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää lopuksi voi.
  9. Kaada kinuskikastike marjojen päälle. 
  10. Jäähdytä piiras ja säilytä jääkaapissa.