G L
2 dl perunajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
75 g margariinia tai luomuvoita
1 luomukananmuna
1 rkl vettä
Lisäksi:
4-5 dl puolukoita ja lakkoja
Kinuski:
1 dl muscovado sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vaaleaa siirappia
½ dl luomukermaa tai soijakermaa
50 g margariinia tai luomuvoita
- Säädä uuni 250 asteeseen.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja vatkaa huoneenlämpöiseen margariiniin.
- Vatkaa joukkoon kananmuna ja vesi.
- Voitele ja sokeroi vuoka. Kaada taikina vuokaan ja taputtele märillä käsillä taikina pohjalle ja reunoille.
- Pistele pohja haarukalla ja paista 10 minuuttia.
- Anna piiraan jäähtyä.
- Kumoa piiraalle lakat ja puolukat.
- Valmista kinuski: Mittaan kattilaan sokerit, siirappi ja kerma. Keitä seosta ilman kantta hiljalleen noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää lopuksi voi.
- Kaada kinuskikastike marjojen päälle.
- Jäähdytä piiras ja säilytä jääkaapissa.