G L V
500 g valkoisia papuja
5 tomaattia
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl paprikajauhetta
5 dl vettä
- Liota papuja yön yli. Kaada liotusvesi pois.
- Keitä väljässä vedessä noin tunnin ajan. Kaada vesi pois, kun se on vähän jäähtynyt. Siten pavut säilyvät paremmin ehjinä.
- Ota tomaateista kanta pois ja silppua tomaatit pieneksi.
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi silpuksi.
- Laita pannuun oliiviöljyä ja kuullota siinä nopsasti sipulisilppu, tomaattipyre, paprikamauste ja tuore tomaatti.
- Lisää lopuksi pannuun vielä pieniksi silputut valkosipulinkynnet.
- Lisää pavut ja vesi.
- Anna papupadan porista noin 20 minuuttia. Tarjoile riisin cacikin kera.