G L V
1 kahvikuppi vehnänjyviä tai vain riisiä
1/3 kuppi valkoisia papuja tai kikherneitä tai molempia
1/3 kuppi riisiä
kuivattuja tai tuoreita hedelmiä oman maun mukaan: appelsiinia, omenaa, viikunoita, rusinoita, aprikoosia
ripaus kanelia
hipsaus neilikkaa
Koristeeksi:
granaattiomenan siemeniä
1 tl seesaminsiemeniä
maun mukaan pähkinöitä
- Vehnänjyvät ja valkoiset pavut/kikherneet liotetaan vedessä yön yli erillisissä astioissa.
- Seuraavana päivänä kaadetaan liotusvesi pois. Vehnät ja pavut/kikherneet keitetään kypsiksi uudessa vedessä, erillisissä kattiloissa.
- Keitetään riisi kypsäksi.
- Sekoita keitetyt ainekset keskenään: vehnä, riisi ja pavut.
- Kiehauta nopeasti uudelleen, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
- Lisää kuivahedelmät tai tuoreita hedelmiä sekä mausteet.
- Lisää sokeria maun mukaan. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
- Koristele kanelilla, neilikalla, seesamin siemenillä, pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.
- Versioita lienee yhtä useita kuin on kokkejakin, joten vapaasti soveltamaan.