Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Asure - tuhti turkkilainen kausijälkkäri


















G L V

1 kahvikuppi vehnänjyviä tai vain riisiä
1/3 kuppi valkoisia papuja tai kikherneitä tai molempia
1/3 kuppi riisiä
kuivattuja tai tuoreita hedelmiä oman maun mukaan: appelsiinia, omenaa, viikunoita, rusinoita, aprikoosia
ripaus kanelia
hipsaus neilikkaa

Koristeeksi:
granaattiomenan siemeniä
1 tl seesaminsiemeniä
maun mukaan pähkinöitä
  1. Vehnänjyvät ja valkoiset pavut/kikherneet liotetaan vedessä yön yli erillisissä astioissa.
  2. Seuraavana päivänä kaadetaan liotusvesi pois. Vehnät ja pavut/kikherneet keitetään kypsiksi uudessa vedessä, erillisissä kattiloissa.
  3. Keitetään riisi kypsäksi.
  4. Sekoita keitetyt ainekset keskenään: vehnä, riisi ja pavut.
  5. Kiehauta nopeasti uudelleen, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
  6. Lisää kuivahedelmät tai tuoreita hedelmiä sekä mausteet.
  7. Lisää sokeria maun mukaan. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
  8. Koristele kanelilla, neilikalla, seesamin siemenillä, pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.
  9. Versioita lienee yhtä useita kuin on kokkejakin, joten vapaasti soveltamaan.