Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Euroopan paras Sacherkakku

G L

50 g reilun kaupan tummaa suklaata
75 g margariinia
3 luomukananmunaa
vajaa 1 dl raakaruokosokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
2½ dl aprikoosimarmeladia


KUORRUTUS:
150 g reilun kaupan tummaa suklaata
1 rkl margariinia
2 rkl lämmintä kahvia

Kostutukseen: Mehua
Koristeluun: Marjoja tai hedelmiä
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa. 
  3. Vaahdota munat ja sokeri.
  4. Lisää sulatettu suklaa ja margariini.
  5. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. 
  6. Voitele ja sokeri irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. 
  7. Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyys. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, on kakku vielä raakaa. 
  8. Anna kakun jäähtyä.
  9. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä väliin aprikoosisose. 
  10. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa ja lisää siihen margariini ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. 
  11. Levitä kuorrutus kakulle ja koristele marjoilla tai hedelmillä tai rouhitulla suklaalla. 
Keliakiavinkki: Tee 2 annosta ja paista ne erillisissä vuoissa, jos haluat kaksi kerrosta. Gluteeniton taikina ei nouse välttämättä samalla tavalla kuin vehnäinen.